15 november 2023

LET'S MEET: onze Software Engineer Ries!

We willen je voorstellen aan Ries van Geffen, onze ontwikkelaar die een zeer grote bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de laatste RevControl versie.

Het is altijd leuk om nieuwe medewerkers te verwelkomen in het team. Maar we zijn natuurlijk ook ontzettend blij met alle collega's die al bij RevControl werken. Ook zij verdienen hun 'moment to shine', dus maak kennis met Ries!

Let's meet!

“Hoi, ik ben Ries van Geffen en ik werk nu iets meer dan 2 jaar als Software Engineer bij RevControl. In 2021 ben ik afgestudeerd aan de ICT-opleiding van Fontys in Eindhoven.”

Waarom heb je voor de ICT-branche gekozen?

“Als tiener ontwikkelde ik een interesse in techniek, die in de loop der jaren steeds groter werd. Uit nieuwsgierigheid kwam ik bij programmeren terecht en heb ik het, toen ik een jaar of 15 was, zelf thuis uitgeprobeerd. Ik vond dit meteen heel leuk en uitdagend, waardoor ik uiteindelijk voor de ICT-branche heb gekozen. Voor mij voelt programmeren voornamelijk als een spelletje met puzzels die ik moet oplossen. Hoe uitdagender, hoe leuker!”

Hoe ben je bij RevControl terecht gekomen?

“Ik was op zoek naar een plek voor mijn afstudeerstage, toen ik een vacature van CARE Internet Services tegenkwam. Deze vacature sprak mij wel aan, maar ik besloot om eerst nog even verder te kijken. Toen ik een lijst met stageopdrachten bekeek, zag ik de stageopdracht voor RevControl voorbijkomen. De opdracht was het ontwikkelen van een wachtrijsysteem voor achtergrondtaken. Dit leek mij erg uitdagend, dus koos ik ervoor om stage te gaan lopen bij RevControl.

Ik heb mijn stage succesvol afgerond en ben toen blijven plakken bij RevControl."

Je werkt als Software Engineer. Waar houd jij je voornamelijk mee bezig?

“In het eerste jaar na mijn afstuderen heb ik vooral gewerkt aan het verbeteren van het systeem. Denk aan technische verbeteringen, het ontwikkelen van nieuwe features en het oplossen van bugs. Hierdoor konden we vaker en uitgebreidere updates uitrollen naar klanten.

In mijn tweede jaar zijn we begonnen met een grote vernieuwing van het revenue management systeem. De voorkant is opnieuw opgebouwd in een modernere techniek. We hebben het systeem ook nóg gebruiksvriendelijker gemaakt. Sinds het ontstaan van RevControl heeft het systeem niet zo’n grote opfrisbeurt gehad als die we afgelopen najaar hebben afgerond. Bij dit grote project heb ik het framework voor de hele applicatie opgezet en alle fundamentele hulpmiddelen voor mijn collega’s opgezet. Ook heb ik de andere ontwikkelaars aangestuurd en ondersteund waar nodig, zowel met technische als functionele vragen.”

Wat vind je zo leuk aan het werken bij RevControl?

“Een revenue management systeem dat veel data verwerkt en gekoppeld kan worden aan veel verschillende systemen is een complex product. Door de vele gebruikers is er een grote verantwoordelijkheid voor een goede technische werking. Ook is er altijd meer dan genoeg werk te doen, dat erg gevarieerd is. En ik heb een interesse ontwikkeld voor de hotelindustrie, vanwege de mensen met wie ik samenwerk en de verschillende (complexe) systemen die erbij komen kijken.”

Zijn er nog leuke weetjes die je over jezelf wilt delen?

"Ik hou enorm veel van muziek en heb daarom vaak mijn koptelefoon op als ik aan het werk ben. Als collega's iets aan mij willen vragen, moeten ze vaak uitgebreid zwaaien zodat ik ze zie, want ik hoor niets anders dan mijn muziek. Ik luister naar van alles: van carnaval/après-ski tot techno of andere hardere stijlen. Ik hou zelfs zoveel van muziek dat ik jaren geleden een piano heb gekocht, maar die heb ik niet meer dan vijf keer aangeraakt."

Niek Kouwenberg, Chief Technology Officer

Niek KouwenbergChief Technology Officer

Wil je je systeem koppelen?
Neem contact op voor de mogelijkheden.

We vinden het leuk om koppelingen te maken en voortdurend nieuwe integraties toe te voegen.

Contact

Alle blogs